Frivilligpastor David Dempster gör det till sin högsta prioritet att hjälpa människor.

David Dempster i Kenya

David vårdar patienter i Port-au-Princes Allmänna sjukhus på Haiti
David Dempster är en Scientologi-frivilligpastor som nyligen återvänt från Scientologi-kyrkans katastrofinsatser på Haiti. David driver en ”frivilligpastors-hotline” i Tampa Bay-området. Utifrån sin omfattande erfarenhet som frivilligpastor blev han ombedd att hålla en rad seminarier i Kenya, Afrika, förra året. Här är hans berättelse:

”Jag kommer från Perth, en vacker gammal hamnstad vid Skottlands östkust. Jag har varit i USA i tjugo år. Merparten av den tiden har jag bott i Los Angeles och de senaste fyra åren i Clearwater, Florida.

Jag är av den uppfattningen att vi alla bör hjälpa varandra. I liten skala innebär det att hjälpa sina vänner och sin familj – och i större skala inkluderar det att nå ut till människor i samhället och personer som är i behov av hjälp var som helst på jorden.

När jag kom till Clearwater blev jag medveten om personer som hade fått problem i livet och behöver en hjälpande hand, så jag började leda en grupp som kallas Tampa Bays frivilligpastor-hotline. Folk ringer in och ber om hjälp med sitt äktenskap, arbete, studieproblem och så vidare. Vi hjälper dem, genom att använda teknologi som utvecklats av Scientologys grundare L. Ron Hubbard.

För några månader sedan, i slutet av augusti fick jag ett telefonsamtal där man frågade mig om jag ville åka till Kenya för att ge frivilligpastorsseminarier till olika grupper.  Jag accepterade mer än gärna. Som datakonsult och egenföretagare kunde jag ta ledigt från arbetet. Jag gav seminarier i kommunikation, grunderna i organisation, förebyggande av drogmissbruk och konfliktlösning. Jag lärde ut Scientologi-assister – dvs procedurer som hjälper individen att orientera sig i omgivningen, förbättrar hans emotionella ton och gör det möjligt för honom att återhämta sig snabbare från olyckor, förluster, trauma och sjukdom.

Jag återvände till Kenya kort därefter och levererade en mer omfattande frivilligpastorsutbildning till en grupp scoutledare från Kenyas scoutförbund.

Och i år reste jag till Haiti och deltog i räddningsinsatserna efter jordbävningskatastrofen.

Det fanns patienter på sjukhusen på Haiti som inte reagerade på medicinsk behandling förrän de fått Scientologi-assister. Efter hantering av de andliga och känslomässiga faktorerna av traumat, började de att återhämta sig.

Min frivilligpastorsutbildning har betytt mycket för min förmåga att hjälpa människor där. Det är på grund av den utbildningen och frivilligpastorernas skicklighet som mottot för programmet är: Det går att göra något åt det.”