En haitisk kvinna i Los Angeles som förlorat elva familjemedlemmar i jordbävningen, ansluter sig till Scientologys frivilligpastorers Haiti-team

När ett flyg som chartrats av Scientologi-kyrkan lämnar Los Angeles för Port-au-Prince den 21:a januari, kommer haitiska Jude Falaise och hennes 16-årige son att vara ombord. Falaise förlorade elva familjemedlemmar – syskon och kusiner – i jordbävningen den 12 januari som mätte 7,0 på richterskalan, och säger att hon vill hjälpa dem som överlevde.

Samtidigt som hon fick vägledning med att hantera sin sorg förra veckan vid en Scientologi-kyrka i Los Angeles, fick Falaise veta att kyrkan höll på att organisera en flygning till Haiti för läkare, sjuksköterskor, sjukvårdare och frivilligpastorer. Hon kontaktade samordnaren för Scientologys frivilligpastorers katastrofhjälp för att erbjuda familjens hem i Port-au-Prince som bostad för frivilliga, och när hon hörde om deras arbete bestämde hon sig för att själv gå med i frivilligteamet.

Jude Falaise

”Jag lämnar bekvämligheten i mitt hem och tar min tonårige son med mig och blir en frivillig. Tänk om det var jag som var där med min familj, min man, mina barn?! Jag känner att det är min plikt att resa dit. ”

Hon har även kontaktat läkare i Port-au-Prince för att uppmuntra dem att arbeta med frivilligpastorerna.

Mer än 100 personer, däribland Scientologys frivilligpastorer och medicinsk personal, kommer att vara med på torsdagens flyg till Port-au-Prince, för att förena sig med team som redan är där, inklusive 126 haitiska läkare, sjuksköterskor, sjukvårdare och frivilligpastorer som anlände med charterflyg den16 januari från New York, vilket hade arrangerats av Scientologi-kyrkan. Frivilligpastorerna är stationerade på Port-au-Prince flygplats, där de hjälper till med placeringen av medicinsk personal, delar ut vatten och mat och ger andlig första hjälpen för att lindra chock, stress, utmattning och trauma.